Puszcza Bukowa - informacje, mapy, forum, galeria.

Logowanie

Sonda

Jak, według Ciebie, powinno wyglądać zagospodarowanie turystyczne leśnych obszarów w Puszczy Bukowej?

Witamy, Buczynowy Ludku
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Nadleśniczy Robert Wójcik odpowiada .
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: Nadleśniczy Robert Wójcik odpowiada .

1 rok, 1 miesiąc temu Odp: Nadleśniczy R. Wójcik odpowiada . #1157

• Paweł
  • Szaman (KK)
Co Wy tam wiecie - leśnicy są "wporzo" Zobaczcie jak to wspierają się nawzajem instytucje i przedsiębiorstwa publiczne :

"W dniu 4 marca w Centrum Wodnym "Laguna" odbyła się uroczysta Gala wręczenia wyjątkowego wyróżnienia Burmistrza Miasta i Gminy Gryfino. Wyróżnienie – statuetkę „Gryfińskiego Wodnika”, ustanowiono dla uhonorowania osób fizycznych i prawnych, instytucji i organizacji pozarządowych, które w wyjątkowy sposób przyczyniają się do promowania Miasta i Gminy Gryfino w różnych dziedzinach życia społecznego i gospodarczego, które w szczególny sposób zasłużyły się dla samorządowej wspólnoty lokalnej. Nadleśnictwo Gryfino uhonorowane zostało wyróżnieniem w kategorii "Ambasador Dobrych Idei...
Propozycję nominowania nadleśnictwa zgłosiły: Agnieszka Mucha - instruktorka Świetlicy Wiejskiej w Chwarstnicy oraz Dom Pomocy Społecznej w Nowym Czarnowie. Nagrodę z rąk Burmistrza Miasta i Gminy Gryfino - Henryka Piłata odebrał Nadleśniczy Nadleśnictwa Gryfino - Robert Wójcik.".
Cytat ze strony nadleśnictwa Gryfino.

W celu poprawy swojego PR nadleśnictwo rozpoczęło też akcję informacyjną. Ostatnio słuchałem audycji w Radiu Szczecin (radio państwowe - a jakże) o staraniach leśników, sadzeniu drzew itp. Była to trochę smętna pogadanka edukacyjna i odbiór raczej tylko wśród emerytów którzy w tych godzinach nie mają co robić.
Na łamach gryfińskej gazety "Nowe 7 Dni Gryfina" też coś tam wydają ale dla Puszczy Bukowej to ma raczej marginalne znaczenie - może co setny turysta w PB pochodzi z gminy Gryfino.
Piszę to, nie dlatego że jestem złośliwy... ale powiedzcie proszę, kto z Was zna kogokolwiek, do kogo te materiały docierają ? Czy ktoś z Was zapoznał się z publikacjami nadleśnictwa ?
Ostatnio zmieniany: 1 rok, 1 miesiąc temu przez Paweł.

1 rok, 1 miesiąc temu Odp: Nadleśniczy R. Wójcik odpowiada . #1158

• Szałek
Witam po dłuższej nieaktywności. Portal Bukowe z tej strony (dla przypomnienia od mojego art zdaje się temat został rozpoczęty).
Słuchajcie, to co się dzieje w Puszczy aktualnie to jeszcze większy dramat niż rok temu, kiedy próbowałem coś zawalczyć z nadleśniczym Robertem Wójcikiem na antenie Radia Szczecin. Teraz skala niszczycielskiego działania Nadleśnictwa Gryfino sięga szczytów.
W załączniku 1 i 2 mostki w Puszczy "naprawione" według standardów nadleśnictwa.
Druga sprawa to skomasowana wycinka drzew, bijąca wszelkie rekordy w tym roku (załącznik 2) i związane z tym niszczenie leśnych duktów i szlaków.

Co można zrobić?
Ja staram się przy każdej okazji pisać i przypominać o działaniach Nadleśnictwa, zarówno na Portalu Bukowe jak i teraz na nowym www.remontstruga.pl. gdzie ostatnio przy okazji pisania artykułu o przenoszeniu drzew w związku z remontem Struga zamieściłem coś w rodzaju protestu przeciwko postępowaniu Nadleśnictwa (art: www.remontstruga.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=179:ekologiczna-inwestycja&catid=58:remont-struga) .

Może jednak spróbowalibyśmy zrobić coś więcej?
Jeszcze bardziej nagłośnić i pokazać to co dzieje się w Puszczy. Można pomyśleć o przygotowaniu wspólnego pisma, jakiegoś protestu i wysłać to do tych co nad Wójcikiem?
Może warto spróbować uderzyć do TV i narobić trochę smrodu wokół tematu, który nadleśnictwo skutecznie próbuje wyciszać.
Przecież nie możemy patrzeć jak Puszcza jest niszczona i wycinana w pień...

Załączniki:
Ostatnio zmieniany: 1 rok, 1 miesiąc temu przez Paweł.

1 rok, 1 miesiąc temu Odp: Nadleśniczy R. Wójcik odpowiada . #1159

• MarekP
  • Włóczykij
"Rura Wójcika" - zapamiętajcie to określenie ! Od tej pory takie konstrukcje będą wizytowką naszego parku krajobrazowego. Kiedyś były nią urocze kamienne mostki zbudowane jeszcze przez niemców. Mam pytanie do służb ochrony krajobrazu w parku: czy Wam płacą za bierność ? Co do publikacji nadleśnictwa, to taka propaganda dla wykonania planu na Rok Lasu.
Ostatnio zmieniany: 1 rok, 1 miesiąc temu przez MarekP.

1 rok, 1 miesiąc temu Odp: Nadleśniczy R. Wójcik odpowiada . #1160

• ard
  • Łazik
Czy ktos probowal zainteresowac tematem Kurier lub Glos Szczecinski? Moze ktoras z tych gazet zweszylaby w tym lokalna sensacje i naglosnila temat.

1 rok, 1 miesiąc temu Odp: Nadleśniczy R. Wójcik odpowiada . #1161

• mikesz
ard napisał:
Czy ktos probowal zainteresowac tematem Kurier lub Glos Szczecinski?

Nie
Spróbuj Ty.

Tak na poważnie, oni śmieją się z nas do rozpuku
Ostatnio zmieniany: 1 rok, 1 miesiąc temu przez .

1 rok, 1 miesiąc temu Odp: Nadleśniczy R. Wójcik odpowiada . #1169

• Paweł
  • Szaman (KK)
To i my się pośmiejemy . Niniejszym zarządzam weekend żartów . Ja załatwiam oprawę graficzną na stronie a Wy przygotujcie jakieś śmieszne teksty i foty na forum. Proszę tylko nie za mocno bo będę usuwał. Start dziś o 21.00. Zapraszam
Ostatnio zmieniany: 7 mies., 4 tyg. temu przez Paweł.

1 rok, 1 miesiąc temu Odp: Nadleśniczy R. Wójcik odpowiada . #1170

• jaceke
  • Łazik
Ok, będę przygotowany . No i jestem ciekaw tej oprawy graficznej

1 rok, 1 miesiąc temu Odp: Nadleśniczy R. Wójcik odpowiada . #1171

• ard
  • Łazik
Niestety nie jestem na biezaco z tym co sie dzieje w Puszczy, gdyby jadnak ktos chcial napisac do kilku redakcji podaje linki:
www.24kurier.pl/Napisz-do-nas
ssl.mmka.pl/mmszczecin/login
www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/section?category=REDAKCJA na dole mail Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

1 rok, 1 miesiąc temu Odp: Nadleśniczy R. Wójcik odpowiada . #1172

• Swaq
  • Pustelnik (KK)
Napisałam do Gaja.

Już mam żarcik graficzny nie mogę się doczekać do 21.00

1 rok, 1 miesiąc temu Odp: Nadleśniczy R. Wójcik odpowiada . #1173

• Szałek
Portal Bukowe z tej strony. No to ja też się przyłączam )))
www.bukowe.info/index.php?option=com_content&view=article&id=897:nadlenictwo-gryfino-zatrudnio-architekta&catid=45:ciekawostki&Itemid=61
Pozwoliłem sobie także zareklamować Wasz dzisiejszy "wieczór żartów" więc mam nadzieję, że coś się będzie działo
Pozdrawiam

1 rok, 1 miesiąc temu Odp: Nadleśniczy R. Wójcik odpowiada . #1174

• Paweł
  • Szaman (KK)
Będzie ciężko - ZATRUDNILI SPECJALISTÓW !
Strona startowa już padła Chcą opanować cały serwis przed godziną 21.00 !
Będę się starał utrzymać serwer, ale z tą grupą to nie wiem... czy dam radę !
Ostatnio zmieniany: 7 mies., 4 tyg. temu przez Paweł.

1 rok, 1 miesiąc temu Odp: Nadleśniczy R. Wójcik odpowiada . #1175

• Szałek
Jak szaleć, to szaleć. Na www.remontstruga.pl też piszemy o naczelnym architekcie miasta
www.remontstruga.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=180%3Anadlenictwo-gryfino-zatrudnio-architekta&catid=58%3Aremont-struga&Itemid=1

p.s.
plakat na startowej pierwsza klasa

1 rok, 1 miesiąc temu Odp: Nadleśniczy R. Wójcik odpowiada . #1176

• Swaq
  • Pustelnik (KK)
Rewelacja!!!! Zamiast <ale beka> wstawiam <ale rura>

Na stronie nadleśnictwa można wyszukać już tego typu marketing leśniczy jak poniżej .
Foto2011-04-08godz.12.26.24.jpg

1 rok, 1 miesiąc temu Odp: Nadleśniczy R. Wójcik odpowiada . #1177

• Paweł
  • Szaman (KK)
Spokojnie... spokojnie !
Materiały proszę zamieszczać po godz 21.00 - już na oficjalnej stronie Nadleśnictwa

1 rok, 1 miesiąc temu Odp: Nadleśniczy R. Wójcik odpowiada . #1178

• Szałek
Paweł, nie mogę odpowiedzieć na Twojego maila, moja skrzynka podaje jakiś dziwny adres z którego przyszedł mail, więc wiadomość tu: możesz korzystać ze zdjęć zamieszczonych na stronie bukowe czy struga, no problem

1 rok, 1 miesiąc temu Odp: Nadleśniczy R. Wójcik odpowiada . #1179

• Paweł
  • Szaman (KK)
Ok, dzięki Szałek
A Chris to jest w zmowie z nadleśnictwem bo zrobił im ten plakat na startowej.. zdrajca !

1 rok, 1 miesiąc temu Odp: Nadleśniczy R. Wójcik odpowiada . #1180

• Chris
  • Pustelnik (KK)
W nagrodę dostanę rabat na rurę.
Załączniki:
Ostatnio zmieniany: 1 rok, 1 miesiąc temu przez Robos.

1 rok, 1 miesiąc temu Odp: Nadleśniczy R. Wójcik odpowiada . #1181

• maxon
  • Włóczykij
  • www.polecam.org/okoliceszczeci​na
Panowie moja strona też została zaatakowana. To jest zmasowany atak
"Podróżujesz nie po to by zobaczyć nowe, lecz by patrzeć inaczej na stare."

1 rok, 1 miesiąc temu Odp: Nadleśniczy R. Wójcik odpowiada . #1182

• mikesz
Kiedyś takie ptaki ja na wyżej załączonym obrazku srały na gałęzie drzew na których przesiadywały.
Od kiedy wycinka nabrała tempa strach jechać samochodem na grzyby do Puszczy bo ptaki wypróżniają się wprost na samochody.
Załączniki:

1 rok, 1 miesiąc temu Odp: Nadleśniczy R. Wójcik odpowiada . #1183

• Swaq
  • Pustelnik (KK)
ofertyfirm.com.pl/o_23265_MASZYNY-DO-WYREBU-LASOW/MASZYNY-DO-WYREBU-LASOW.html

Rany! Cóż za zbieg okoliczności...
P.S. To rzeczywiście istniejąca strona.
Wygenerowano w 0.96 sekundy