Nadleśniczy Robert Wójcik odpowiada . (1 przeglądających) (1) Gość
-
Swaq
-
-
Pustelnik (KK)
-
-
-
|
|
|
|
-
sargon1
-
-
Traper (KK)
-
-
-
|
Przeglądając wszystkie wypowiedzi nasuwa się tylko jedno stwierdzenie. Nadleśniczy ma bardzo wielkie zasługi w kształtowaniu krajobrazu naszej nudnej puszczy. W związku z tym postuluje: Zmianę nazwy na Szczeciński Park Nadleśnictwa ,,Puszcza Budowa" im. R. Wójcika. Należy uhonorować go organizując festyn pod hasłem ,,Niszczymy przeżytki". W programie m.in.: 1.Konkurs drwali- Szybciej,więcej,efektywniej 2.Niszczymy przeżytki- 21wiek w puszczy 3.Rajd qadami przez rezerwaty Można nadsyłać propozycje konkursów
|
|
|
-
Sla
-
-
Łazik
-
-
-
|
Konkurs(teleturniej) hydrauliczny "Jaka to rura"
Serial typu opera mydlana "R jak rura"
Serial animowany "Była sobie rura"...
Proponuję również oglosić konkurs na esej, opowiadanie itp. pod roboczym tytułem "Rura a sprawa polska".
|
|
|
-
GosiaW
-
-
Wędrownik (KK)
-
-
-
|
Ciekawe, kiedy te mostki zastąpione zostaną rurami Wójcika? Jak tak dalej będzie wycinana Puszcza, to już niedługo...
|
|
|
-
GosiaW
-
-
Wędrownik (KK)
-
-
-
|
Pracownicy Nadleśniczego Wójcika nie próżnowali, tak wyglądał dziś las koło jeziora Węglino
|
|
|
-
szeryf
-
-
Włóczykij
-
-
-
|
Witam
Dawno się nie wypowiadałem na tym forum ale jak zobaczyłem zmienioną szatę graficzną to muszę coś napisać:
Pawle- BRAWO!!! teraz ta strona wygląda tak jak powinna- w końcu to co się dzieje w puszczy zostało opisane i pokazane na zdjęciach. A i nazwa "Puszcza Budowa" jest trafoina w dziesiątkę.
P.S. ASY PAŃSTWOWE - dobre
|
|
Ostatnio zmieniany: 1 rok, 1 miesiąc temu przez szeryf.
|
-
Szałek
-
|
Paweł, nie zmieniaj jeszcze strony na razie - jeśli możesz. Jutro jadę do Radia Szczecin nagrać materiał o rurze Wójcika. To tylko "bicie piany" ale chcę powiedzieć, że to nasza wspólna akcja. Co do tego co dalej, to mam pewne pomysły, ale jeszcze nie wiem na ile one rokują, że tak powiem. Jutro dam znać coś więcej.
|
|
Ostatnio zmieniany: 1 rok, 1 miesiąc temu przez Paweł. Powód: literówka
|
-
amare
-
-
Włóczykij
-
-
-
|
Witam, szata stronki super, niech ludzie widza co robia z puszcza, napisalem do Gs24 zeby sie tym tematem zainteresowali .
pozdrawiam
|
|
Ostatnio zmieniany: 1 rok, 1 miesiąc temu przez Paweł. Powód: literówki
|
-
Paweł
-
-
Szaman (KK)
-
-
-
|
Za niecałą godzinę audycja na antenie Radia Szczecin z udziałem między innymi: nadleśniczego i Szałka . Audycja w godz. 15.05 - 17.00.
|
|
|
-
Szałek
-
|
AUDYCJA PRZESUNIĘTA NA JUTRO, NA TĄ SAMĄ GODZINĘ. Może to i dobrze, bo więcej osób ewentualnie zainteresowanych dowie się, a nie tak jak to miało dziś miejsce, gdzie dowiedziałem się o planowanej emisji na 3 godziny przed faktem
|
|
|
-
Paweł
-
-
Szaman (KK)
-
-
-
|
Nadleśniczy napisał:
Szanowni Miłośnicy Puszczy Bukowej
- w nawiązaniu do poprzednich rozmów,
- w związku z masowo pojawiającymi się nowymi wątkami dotyczącymi zarzutów pod adresem zarządcy obszaru Puszczy Bukowej,
- w celu podjęcia rzeczowych rozmów na temat rozwiązania kwestii drażliwych, z wykluczeniem szkalowania i obrażania -
proponuję Państwu spotkanie, na którym w atmosferze merytorycznej dyskusji odniesiemy się wzajemnie do postawionych problemów.
Z uwagi na obowiązki służbowe, najdogodniejszym terminem spotkania jest dla nadleśnictwa18 kwietnia /poniedziałek/.
Miejsce – proponuję Punkt Informacji Przyrodniczo-Leśnej w Glinnej /przy Ogrodzie Dendrologicznym/
Godzina – czekam na propozycję. Z uwagi na szerokie grono innych osób zainteresowanych spotkaniem proszę o jak najszybsze odniesienie się do tej kwestii.
Żywię nadzieję, że spotkanie to będzie próbą uporządkowania wzajemnych relacji, okazją do wypracowania kompromisów w materiach, w których są one możliwe do uzyskania.
Nadleśniczy Nadleśnictwa Gryfino
Robert Wójcik
|
|
|
-
Paweł
-
-
Szaman (KK)
-
-
-
|
Moja odpowiedź:
Szanowny Panie Nadleśniczy.
- w nawiązaniu do inicjowanych przez nas wielokrotnie, poprzednich rozmów, które toczyły się z wielkim trudem i oporami na przestrzeni wielu lat
- w związku z nagłym i niespodziewanym odzewem nadleśnictwa w sprawie nawiązania kontaktu
- w celu stwierdzenia, czy nadal są możliwe rzeczowe rozmowy bez dodatkowych czynników presyjnych w postaci - przykładowo akcji "Rura.."
chciałbym zapytać, czy Pana zdaniem nadleśnictwo popełniło jakieś błędy, które w efekcie przyczyniły się do powstania faktów medialnych wywołujących u leśników poczucie że są obrażani ?
Nie ukrywam, że od Pana odpowiedzi będzie zleżał mój osobisty udział w proponowanych rozmowach. Niezależnie od mojej decyzji , wszyscy użytkownicy tego serwisu (i nie tylko) zostaną poinformowani o uzgodnionym terminie spotkania i zachęceni do udziału.
Z uwagi na obowiązki rodzinne,służbowe, pracownicze oraz edukacyjne większości z nas, najdogodniejszym terminem spotkania będzie sobota lub niedziela. Termin spotkania może być późniejszy.
Jako wyraz dobrej woli i doceniając fakt otrzymania odpowiedzi (lepiej późno niż wcale) zawieszam wszystkie działania których celem było, tylko i wyłącznie, zaistnienie tegoż faktu.
z poważaniem
Paweł
redaktor
|
|
|
-
Paweł
-
-
Szaman (KK)
-
-
-
|
Przywracam stronę (jak znajdę chwilę).
Proszę o deklaracje chęci w spotkaniu w Glinnej.
Napiszcie, czy faktycznie sobota/niedziela będzie Wam bardziej odpowiadać.
|
|
|
-
mikesz
-
|
Jak dla mnie sobota bo tylko ta mi pasuje, niestety.
Przy okazji chętnie zamienię kilka słów z Adminem, jak będzie chciał oczywiście
|
|
|
-
Szałek
-
|
Ja piszę się na spotkanie i dostosuję się do terminu, byle by informacja pojawiła się z wyprzedzeniem na kilka dni przed.
Mnie osobiście bardzo ciesz fakt, że Pan Robert zdecydował się spotkać z nami i liczę w głębi serca, mam nadzieję że to spotkanie zmieni coś nie tylko w relacjach pomiędzy Nadleśnictwem a nami, turystami i miłośnikami Puszczy Bukowej ale przede wszystkim liczę na to, że po tym spotkaniu zmienią się relacje pomiędzy Nadleśnictwem a Puszczą Bukową.
Pozdrawiam
Mariusz Szałkowski
miłośnik Puszczy Bukowej
Redaktor Portalu Bukowe Info.
|
|
|
-
Swaq
-
-
Pustelnik (KK)
-
-
-
|
Jestem za spotkaniem. Jeśli ten tydzień to pasuje mi tylko niedziela.
|
|
|
-
MarekP
-
-
Włóczykij
-
-
-
|
Jednym słowem akcja "rura Wójcika" (to ja to wymyśliłem  ) zakończona  Szkoda że po raz kolejny pismo nadleśnictwa obnaża nieuczciwy stosunek do nas.
"w nawiązaniu do poprzednich rozmów" - które przerwali i olali nas
"w związku z masowo pojawiającymi się nowymi wątkami dotyczącymi zarzutów pod adresem zarządcy obszaru Puszczy Bukowej," - od zawsze pojawiają się tu masowo wątki z zarzutami, informacjami, pomysłami itd itp - które nadleśnictwo permamentnie olewa zamiast wykorzystywać
"w celu podjęcia rzeczowych rozmów na temat rozwiązania kwestii drażliwych.." - jedyna odpowiedź nadleśnictwa jakoś mało rzeczowa była
Miejsce spotkania - wiata w Glinnej ? a może bardziej rzeczowo i nastrojowo byłoby przy zmasakrowanej drodze Kiełpińskiej ze słynną rurą w otoczeniu lasu rozbebeszonego pracami leśnymi.
To taka luźna myśl.
Jeśli w wekkend spotkanie, to chyba dopiero na przełomie kwietnia/maja. Tak wynika z kalendarza.... albo 7-8 maj.
|
|
|
-
Paweł
-
-
Szaman (KK)
-
-
-
|
No i co z tą audycją ? Słuchał ktoś, czy znowu przełożyli ?
Czekamy na info z nadleśnictwa - czy weekendowy czas im pasuje. A jak nie, to co ?
|
|
Ostatnio zmieniany: 1 rok, 1 miesiąc temu przez Paweł.
|
-
Szałek
-
|
Krzystek zwolnił dziś Masojciową i powołał Bogdana Jaroszewicza na swojego zastępcę. To był temat ważniejszy niż Puszcza. W sumie to już nie wnikam kiedy to puszczą, może jutro, może pojutrze, a może po futrze
|
|
|
-
jaceke
-
-
Łazik
-
-
-
|
Zobaczcie tu: gryfino.info/viewtopic.php?t=3899 Wydaje mi się , że nadleśnictwo za wszelką cenę będzie dążyć do tego aby różne niezależne środowiska nie zyskiwały na znaczeniu i aby wytrącić im częściowo argumenty, będzie podejmowało pozorowane działania w postaci przykładowo takich spotkań jak planowane.
|
|
|
|