Puszcza Bukowa - informacje, mapy, forum, galeria.

Logowanie

Sonda

Jak, według Ciebie, powinno wyglądać zagospodarowanie turystyczne leśnych obszarów w Puszczy Bukowej?

Witamy, Buczynowy Ludku
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Propozycja zmiany nazwy z "Puszcza Bukowa" na "Park Lesny"
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Propozycja zmiany nazwy z "Puszcza Bukowa" na "Park Lesny"

1 rok, 4 mies. temu Odp: Propozycja zmiany nazwy z "Puszcza Bukowa" na "Park Lesny" #1048

• prim8
  • Włóczykij
Trudno biega się teraz po ścieżkach w puszczy.Postanowiłem pobiec Drogą Górską z Klęskowa do Szosy Kołowskiej. Sto metrów od szosy wjechało na zaśnieżoną żużlówkę auto i pruło prosto na mnie.Odskoczyłem w ostatniej chwili.Rozpoczęła się słowna awantura,w trakcie której młody człowiek stwierdził,że tą drogą jeżdzi od lat a ja zachowuje się bezczelnie biegając po trasie ,którą on sobie odśnieżył.Ponieważ zaczęły padać wyzwiska i grożby zadzwoniłem pod 112.Czas na interwencję policji był dobry ponieważ auto zakopało się w śniegu .Ponieważ kierowca zaczął dzwonić po pomoc kogoś kto go wyciągnie w obawie o własne bezpieczeństwo, nie czekając na przyjazd policji ruszyłem szosą w kierunku Podjuch. Po jakimś czasie od strony Kołowa nadjechało auto.Tym razem zmieszał mnie z błotem starszy jegomość w gumofilcach wspomagany przez młodą dziewczyne.Sądząc po obelgach i kulturze osobistej z pewnością cała trójka to zgodna rodzinka.Wykonałem kolejny telefon pod 112 podając numery rejestracyjne aut.Obawiając się,że zaraz zjadą wszyscy zmotoryzowani piraci puszczy ruszyłem Drogą Dolinną w kierunku Szczecina....aha,biegnąc napotkałem jeszcze jedno zakopane auto amatorki skróconej drogi do Szczecina.Panowie z policji pewnie dopijają herbatkę...nadleśniczy z Gryfina ma głowę zajętą wyrębem drzew i ściganiem rowerzystów a smród spalin roztacza się po Puszczy.Zaatakowanym biegaczom radze wykorzystać wytrenowane nogi i zwiewać bo jak dopadną ich piraci puszczańskich szlaków pamiątką po nas może zostać tylko Głaz Biegacza:)

1 rok, 4 mies. temu Odp: Propozycja zmiany nazwy z "Puszcza Bukowa" na "Park Lesny" #1050

• witt
  • Włóczykij
Jesienią minionego już roku miałem taką samą sytuację. Biegłem Drogą Górską w stronę Klęskowa gdy z tyłu nadjechało auto i dynamicznie oraz niebiezpiecznie blisko mnie minęło. Kiedy dobiegłem do działek spotkałem owego kierowcę na parkingu działkowym. Wdałem się z nim w ostrą wymianę zdań która niemal nie skończyła się rękoczynami. Raczej nie była to ta sama osoba, gość starszy od młodego kierowcy o którym pisze kolega. Tak czy inaczej również byłem tym mocno zdenerwowany. Żeby jednak nie było jednostronnie, rownież na tej drodze, w gorący letni weekend, spotkałem patrol który wlepiał mandaty kierowcom ochoczo jeżdzącym tą trasą nad jeziora; żniwo mieli obfite. Wniosek nasuwa mi się następujący: służby leśne nie mogą tam postawić patrolu na stałe, a przyczyną jest raczej kultura i "dyscyplina" naszych szanownych współobywateli. Suchej nitki na leśnikach natomiast nie można zostawić w zwiążku z wyrębem w Puszczy i ogromem dewastacji jakie te prace zostawiają. Ale o tym już było wiele napisane..
  • Strona:
  • 1
  • 2
Wygenerowano w 0.39 sekundy