Witam ...
Jestem nowym forumowiczem, więc na początek wypadałoby powiedzieć parę słów o sobie.
Obecnie mieszkam w miejscowości Trzcianka w Wielkopolsce. Czynnie uczestniczę w programach ochrony przyrody związanych głównie z ochroną ptaków. Mój konik to ptaki szponiaste (dzienne jak i nocne). Działam głównie w OTOP, PTOP Salamandra, KOO.
Wiele słyszałem o Puszczy Bukowej i przejeżdżając przez Szczecin często zastanawiałem się co kryją drzewa na wzgórzu widzianym z okna samochodu.
Od kilku tygodni goszczę służbowo w Szczecinie w budynku z oknami na ów wzgórze. Szukając informacji na temat Puszczy Bukowej trafiłem na Waszą stronę. Wizyta ta jeszcze bardziej zachęciła mnie do poznania tego kompleksu.
... Tak też stało się dzisiaj. Zacząłem od prostej trasy od restauracji "Grota" w kierunku jeziora Szmaragdowego. Nie trzymałem się sztywno trasy wiec po ponad 2 godz. marszu z wielkim żalem (że tak szybko robi się ciemno) opuszczałem Puszczę.
Czym jest dla mnie przytoczony w temacie "Powrót do źródeł"? ...
... Urodziłem się w Szczecinie, mieszkałem w Stargardzie do 2,5 roku życia. Obecnie mieszkam w Trzciance ale cieszę się, że jeszcze przez jakiś czas będę służbowo w Szczecinie w budynku z oknami na Puszczę Bukową

Jeszcze nie raz będziemy mogli spotkać się na szlaku.
Serdecznie pozdrawiam - ...
Seba-Tau