Puszcza Bukowa - informacje, mapy, forum, galeria.

Logowanie

Sonda

Jak, według Ciebie, powinno wyglądać zagospodarowanie turystyczne leśnych obszarów w Puszczy Bukowej?

Witamy, Buczynowy Ludku
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Mapa szlaków ?
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: Mapa szlaków ?

10 mies. temu mapa Puszczy Bukowej #2063

Nabyłem ostatnio mapę "Szczeciński Park Krajobrazowy Puszcza Bukowa". Skala
1:30000. Bardzo czytelna. Zaznaczone wszystkie szlaki piesze i rowerowe. Zaznaczone ciekawe miejsca. Sprawdziłem kilka. Zgadza się. Zaznaczone wysokości. W ksiegarni "Zamkowa" kosztuje 13zl. Polecam.

10 mies. temu Odp: Mapa szlaków ? #2067

• Blizbor
  • Traper (KK)
Dzięki za informację, będę musiał koniecznie zakupić tą mapkę

6 mies., 2 tyg. temu Odp: Mapa szlaków ? #2592

• Chris
  • Pustelnik (KK)
Wyszła druga edycja mapy Puszczy Bukowej. Poprawiono sporo w stosunku do pierwszej wersji. Dodano nazwy zwyczajowe dróg.

Link do wersji cyfrowej:
zoom.it/p0io#full

Jeśli ktoś ma jakieś uwagi odnośnie mapy proszę słać informacje na mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Papierowa mapa jest do dostania w Nadleśnictwie Grfino (Ogród w Glinnej). Jeśli ktoś może to niech to potwierdzi.

6 mies., 2 tyg. temu Odp: Mapa szlaków ? #2594

• EDGAR
  • Włóczykij
Potwierdzam )
Wyszła w barwach Nadleśnictwa Gryfino, po przepracowaniu...
Nazwy dróg zawdzięczamy Ani i Pawłowi, za co dziękujemy.
Link do strony Puszcza Bukowa widnieje w stopce redakcyjnej.
Również dzięki kolejnym śladom Eda Zadorskiego i Marcina zweryfikowaliśmy przebieg szlaków oraz innych lokalizacji.
Dostępna powinna być w siedzibie Nadleśnictwa oraz w Ogrodzie Dendrologicznym w Glinnej.
My również prosimy o wszelkie uwagi/wnioski/poprawki/opinie.

Pozdro
EDGAR
Edgar
Ostatnio zmieniany: 6 mies., 2 tyg. temu przez EDGAR. Powód: korekta literówek, sry

6 mies., 2 tyg. temu Odp: Mapa szlaków ? #2597

• tobi223
  • Włóczykij
jest jakas opcja zeby ta nowa mape uzywac w nawigacji ?

6 mies., 2 tyg. temu Odp: Mapa szlaków ? #2598

• GosiaW
  • Wędrownik (KK)
Zarówno w pierwszej wersji, jak i w drugiej jest Potok Kłobudzki. Wg starych map i leksykonu powinna być nazwa Potok Kłobucki (od Kłobucka).

5 mies., 1 tydzień temu Odp: Mapa szlaków ? #2866

• Kolq
  • Łazik
Witam, wraz z znajomymi jesteśmy świeży jeśli chodzi o dreptanie po puszczy. Wybór szlaku konsultowaliśmy z tą mapa: picasaweb.google.com/117232239106320728544/PuszczaBukowaPodjuchyKijewko#5686792463414874370

fajnie, czytelnie zrobiona w sam raz do prostych przechadzek na 2-3 godziny.
Zaczęliśmy od Szmaragdu i niebieskiego szlaku (pomyliliśmy go z ścieszą zdrowia na doby początek, potem zeszliśmy na czerwony szlak (okolice Fratera, to chyba nawet jest wylotówka z mącznej), kończąc czarnym szlakiem na Bukowym. Sprawa fajna, mamy zamiar chodzić jeszcze. Tylko tym razem wybrać jakiś bardziej ambitny i ciekawy szlak. Dlatego chciałbym się zapytać jaka mapa na ten moment jest najlepsza i gdzie jest dostępna? Chodzi oczywiście o wersję papierową

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniany: 4 mies., 3 tyg. temu przez Chris.

5 mies., 1 tydzień temu Odp: Mapa szlaków ? #2867

• Swaq
  • Pustelnik (KK)
W tym wątku pisane jest o mapie stworzonej przez min. Jungę i Edgara: "Szczeciński Park Krajobrazowy Puszcza Bukowa".
Do kupienia w informacji turystycznej (np. na Zamku K. Pom.) czy księgarniach. Kosztuje 12-14 zł. Poniżej okładka.
Zrzutekranu2011-12-8o08.09.32.jpeg
Ostatnio zmieniany: 5 mies., 1 tydzień temu przez Swaq.

5 mies. temu Odp: Mapa szlaków ? #2959

zoom.it/p0io#full
Czy ta wersje cyfrowa da sie jakos zapisac na dysku?
Chcialbym w przyszlosci wgrac ja jakos do GPS.

Czy sa jakies gotowe mapy puszczy bukowej do trekbuddy?
Ostatnio zmieniany: 5 mies. temu przez Paweł.

5 mies. temu Odp: Mapa szlaków ? #2962

• EDGAR
  • Włóczykij
Witaj LukaSzoper

Generalnie dla Kniejołazów nie ma przeciwwskazań, aby dostarczyć im mapę PB jako KMZ, GarminCustomMaps. Mapę robiliśmy z Edem Zadorskim właśnie dla Was i bez Waszego wsparcia nigdy nie będzie już lepsza, a mogłaby...
Zależy nam szczególnie na zwrotnym kontakcie z Użytkownikami i na wszelkich info. dotyczących wykrytych zmian w terenie i uzupełnieniach. To dzięki uprzejmości tego Forum w II edycji pojawiły się nazwy zwyczajowe dróg, o które prosiło kilku Userów. Wersje do Garmina, oraz KMZ do indywidualnego pozyskania u Eda Zadorskiego - via. Paweł i Ania. Oni mają bezpośredni kontakt z Edem. Bywa także na spotkaniach dot. znakowania PB, więc jest dostępny.
Pięknie pozdrawiam
Edgar

PS. Nie ma problemu, aby ze skalibrowanego rastra PB wykonać mapę do TrekBudy.. też

dzięki Gosiu )
To moja literówka, sorry
edgar
Edgar
Ostatnio zmieniany: 5 mies. temu przez Paweł.

5 mies. temu Odp: Mapa szlaków ? #2979

• Junga
  • Włóczykij (KK)
Jak już kiedyś pisałem jestem współautorem mapy Puszcza Bukowa.
Teraz chciałbym zaprezentować fragmenty mapy dla użytkowników odbiorników GPS.
Format kmz jest dedykowany dla odbiorników Garmin i taka mapa w moim Oregonie działa bez zastrzeżeń.
Natomiast nie miałem możliwości sprawdzenia mapy w formacie trekbuddy.
Proszę ewentualnych użytkowników o uwagi.

W załączeniu fragmenty mapy w formacie kmz oraz trekbuddy.

Pełne wersje mapy będę udostępniał osobom zaangażowanym w promocję Puszczy Bukowej, a w szczególności członkom Klubu Kniejołaza, aktywnym na forum Puszczy Bukowej oraz zgłaszającym merytoryczne uwagi o naszej mapie.

Pozdrawiam
Edward Zadorski
Załączniki:
Ostatnio zmieniany: 5 mies. temu przez Junga.

1 miesiąc, 3 tyg. temu Odp: Mapa szlaków ? #4017

• Drachim
  • Wędrownik
lukaszopel - mam w TrekBuddy samodzielnie zrobiony atlas - 4 powiększenia = 4 mapy topograficzne szczecina i okolic w rożnych skalach (obejmują oczywiście Puszczę Bukową Zajmuje ok. 240mb
Mapa Jungi i Edgara w TB to byłoby coś wspaniałego

1 miesiąc, 3 tyg. temu Odp: Mapa szlaków ? #4018

• EDGAR
  • Włóczykij
Drachim,

Jundze zależy na tym, aby doskonalić tą mapę wspólnymi siłami. W terenie stale coś się zmienia, Puszcza żyje, z oczywistych względów pełna aktualizacja terenu powiedzie się przy włączeniu się w nią większego grona osób - dla wspólnego pożytku. Najbardziej aktywni nie tylko otrzymają jego mapę Garmina ale i zostaną wymienieni w stopce redakcyjnej jako Konsultanci z imienia i nazwiska. Ta mapa od początku była pomyślana jako praca zbiorowa Miłośników PB - skontaktuj się z Jungą - Ed
Edgar

1 miesiąc, 3 tyg. temu Odp: Mapa szlaków ? #4063

w kwestii formalnej:

//Format kmz jest dedykowany dla odbiorników Garmin i taka mapa w moim Oregonie działa bez zastrzeżeń.

kmz to skompresowany kml (Google Earth) czyli po prostu jpg+xml, zapewne działa na Oregonie ale na większości pozostałych modeli niestety już nie, tam potrzebna jest "tradycyjna" img czyli np Bukmap v1.0 link:
www.puszcza-bukowa.yoyo.pl/

//Pełne wersje mapy będę udostępniał osobom zaangażowanym w promocję Puszczy Bukowej, a w szczególności członkom Klubu Kniejołaza, aktywnym na forum Puszczy Bukowej oraz zgłaszającym merytoryczne uwagi o naszej mapie.

generalnie przydatność nakładki rastrowej dla urzadzen GPS jest mocno dyskusyjna i myślę ze warto rozważyć także inne opcje np:
1) przerobienie Bukmap na routowalna plus update z mapy zoom.it/p0io#full
2) podłączenie się pod projekt UMP-pcPL np UMP-Szlaki Bukowa
3) stworzenie nowej routowalnej mapy na bazie zoom.it/p0io#full

to tak na szybko ...
pozdrawiam
P.

1 miesiąc temu Odp: Mapa szlaków ? #4306

• tobi223
  • Włóczykij
gdzie mozna zakupic mapy w formie papierowej najlepiej na prawobrzezu dzwonilem do informacji turystycznej w zamku ale oni beda mieli mapy dostepne do sprzedazy za okolo tydzien.

1 miesiąc temu Odp: Mapa szlaków ? #4308

• Junga
  • Włóczykij (KK)
Księgarnia "Słoneczna" na Osiedlu Słonecznym.

Na lewobrzeżu:
Księgarnia "Zamkowa"
Informacja Turystyczna przy Bramie Portowej

1 miesiąc temu Odp: Mapa szlaków ? #4312

• gosgla
  • Włóczykij
Mapa jest aktualnie dostępna w księgarni "Zamkowa".Niestety sama księgarnia,z końcem miesiąca,przenosi się na ul.Jagiellońską(odcinek między pl.Zamenhofa a al.Wojska Polskiego,niemal na przeciw dawnego Duetu)

2 tyg., 4 dni temu Odp: O:Mapa szlaków ? #4497

witam serdecznie chciałem zapytać ad postu z przed 3 lat co z tą mapą z trasami i szlakami, dodam że napisałeś DOKŁADNA...
Bardzo chętnie poznał bym PB pieszo ale przeraża mnie ciąganie za sobą dziewczyny i udawania że wiem gdzie jestem, oraz którędy do wyjścia:) pozdrawiam maksfan
Wygenerowano w 0.93 sekundy