Puszcza Bukowa - informacje, mapy, forum, galeria.

Logowanie

Sonda

Jak, według Ciebie, powinno wyglądać zagospodarowanie turystyczne leśnych obszarów w Puszczy Bukowej?

Witamy, Buczynowy Ludku
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Galeria.
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Galeria.

2 lata, 5 mies. temu Galeria. #620

• Paweł
  • Szaman (KK)
Niedawno "cyknęło" 20 000 kliknięć na zdjęcia w galerii i tak sobie pomyślałem, że należy się mały komentarz.
Moim założeniem było udostępnienie miejsca ,w którym użytkownicy będą mogli publikować swoje ulubione fotografie w dobrej rozdzielczości/rozmiarze i z możliwością pobrania oryginałów. Taka funkcjonalność należy raczej do rzadkości w darmowych galeriach internetowych i bardzo mi miło, że parę osób z niej korzysta .
Niestety taka forma prezentacji zdjęć pochłania wyjątkowo dużo miejsca na serwerze i konieczne jest moderowanie (selekcja słabszych zdjęć które mogą zostać pozbawione oryginałów lub usunięte). Moderowaniem zajmuje się niezależny recenzent który kieruje się głównie jakością techniczną zdjęcia i jego oceną uzyskaną od użytkowników. Każda fotografia ma jednak czas na prezentację w postaci okresu ochronnego podczas którego znajduje się w zakładce - 20 ostatnio dodanych).
Mamy trochę naprawdę ciekawych fotografii. Zachęcam do tego, aby w ciekawy sposób opisywać zdjęcia (w tytule lub opisie) tak jak to robi,na przykład gosgla - niektóre fotografie wiele zyskują po dodaniu takiej sugestii interpretacyjnej autora.
Ostatnio zmieniany: 10 mies. temu przez Paweł.

2 lata, 4 mies. temu O:Galeria. #621

• dexter05
  • Włóczykij
Witam

Cieszę sie bardzo, że macie dużo zdjęć wiec może w końcu strona (działy:miejsca, [b]jeziora[/b, miejscowości, itd)]nie bedzie tak brzydko wyglądać i w końcu bedzie zachęcać do odwiedzin.

Pozdrawiam

2 lata, 4 mies. temu O:Galeria. #622

• Paweł
  • Szaman (KK)
Dexter, tu jest mowa o zdjęciach dodanych przez użytkowników w galerii. Po raz kolejny proszę przeczytaj dokładnie dział "Redakcja" i racz zauważyć że ciągle są dodawane nowe materiały, przykładowo parę dni temu o Szwedzkim Młynie.

2 lata, 4 mies. temu O:Galeria. #623

• dexter05
  • Włóczykij
Wiem Paweł o jakich zdjeciach tu mowa. Napisałem tego posta aby przypomnieć tylko że ta strona jest w opłakanym stanie jeżeli chodzi (nie tylko) o zdjęcia użyte do jej budowy.
A co do dodawania systematycznie zdjęć i poprawiania tematów to jak tak dalej bedzie to jak dodasz ostatnie zdjęcia to te pierwsze bedą miały po pare lat i też beda stare.

Aha zawsze miałem Ciebie jako admina o to zapytać:

Co do strony to widzę że jest oparta na silniku Joomla który jest ponoć darmowy, ale ta twoja skórka (templatka) jest płatna. Czy kupiłeś tą skórkę, że na stronie są wykasowane wszystkie linki do twórców tej templatki?? Czy własciciel tej templatki pozwolił na wykasowanie swoich danych???

Pozdrawiam

2 lata, 4 mies. temu O:Galeria. #624

• AsiaM
  • Łazik
Witam. Powinieneś chyba sobie oszczęzić tych złośiwych uwag, przynajmniej w przeddzień wigilii. Z tego co widzę Twój ostatni wyskok na forum to zamieszczenie ogłoszenia sprzedaży domu i zostałeś skarcony przez admina, który jednak, chyba z dobrej woli, nie usunął jeszcze tego ogłszenia. Potem długo milczałeś i teraz się odgrywasz. A jaki jest Twój wkład w tworzenie tej strony, że krytykujesz kogo ktoś robi coś dla wszystkich bezinteresownie.
Strona według mnie wygląda o niebo lepiej niż przed rokiem i nie narzekam na brak nowości, a poza tym to nie portal informacyjny. Dziękuję autorom i życzę powodzenia
Ostatnio zmieniany: 2 lata, 4 mies. temu przez AsiaM.

2 lata, 4 mies. temu O:Galeria. #625

• gosgla
  • Włóczykij
Ochooo,ale powiało Antarktydą,a może Mikołaj przywiózł chłód z Rovaniemii?)
Chciałam tylko złożyć życzenia,ale najpierw...

Na świecie nie ma ideałów.Truizm?Być może.Do wszystkiego można się przyczepić.
Ja nie wychowałam się z komputerem,ale na książkach i to często bez zdjęć,czy obrazków.Dla mnie ważna jest treść.Trafiłam tu wiosną i jakoś nie zgubiłam się w prawdziwej puszczy po przeczytaniu wiadomości.Co do jakości zdjęć,to nie wypowiadam się,bo na tym się nie znam,a swoje robię od niedawna i to wyłącznie dla zabawy.
Autorom jestem wdzięczna za ich pracę.Bardzo lubię tu zajrzeć i chwile odpocząć od zwariowanego dnia.Chyba było widać,że dobrze się bawię

[...]A co do dodawania systematycznie zdjęć i poprawiania tematów to jak tak dalej będzie to jak dodasz ostatnie zdjęcia to te pierwsze bedą miały po pare lat i też beda stare.[...].Tak juz jakoś jest,ze wszystko płynie i nie czeka.

Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia,oraz zbliżającego się Nowego Roku życzę wszystkim miłośnikom Puszczy wszelkiej pomyślności i dużo zdrowia:)

2 lata, 4 mies. temu O:Galeria. #626

• Paweł
  • Szaman (KK)
Wybaczcie tą awanturę w tym czasie... ale taka już rola Admina
Dex., źle trafiłeś, bo akurat te sprawy mam załatwione jak trzeba. Twoja krytyka jest niekonstruktywna, nic nie wnosi i w niczym mi nie pomaga. Resztę niech inni sami osądzą.
Mimo upomnień dalej piszesz w tym wątku nie na temat , co jest Twoim trzecim przewinieniem i za to masz bana. Wybacz, ale pomyliłeś chyba fora.. i nie martw się, bo "pieniacze" zawsze znajdą odpowiednie miejsce dla siebie w internecie, gdzie często nawet są pożądani, ze względu na zwiększoną oglądalność reklam
Dexterowi mówimy: pa, pa a wszystkim innym Wesołych Świąt i Dziękuję

2 lata, 4 mies. temu O:Galeria. #627

• mikesz
I tak na starej wersji strony należało zbanować gościa który nazwał mnie mordercą psów.
Takie działania lubię, krótka dyskusja z pajacami.
Tak trzymaj Paweł.
Dołączam się do Świątecznych Życzeń.
Pozdrawiam, R.

12 mies. temu Odp: Galeria. #1495

• Paweł
  • Szaman (KK)
Ocenianie w galerii zostało wyłączone. Ranking zdjęć też już nie jest dostępny.
Każda nowo zamieszczona fotografia będzie dostępna w galerii do czasu, kiedy nie opuści listy 50-u ostatnio dodanych. Po tym fakcie zdjęcia są moderowane.

12 mies. temu Odp: Galeria. #1497

A jaki był motyw tej decyzji?

12 mies. temu Zdjęcia Puszczy na Flickrze #1498

Zapraszam do nowej grupy ze zdjęciami Puszczy Bukowej
www.flickr.com/groups/1670117@N20/

12 mies. temu Odp: Galeria. #1499

• Paweł
  • Szaman (KK)
Zbyt mała liczba ocen i związane z tym pewne nadużycia których trudno jest w takiej sytuacji uniknąć. Generalnie, mimo dużej liczby odsłon, użytkownicy niechętnie oceniali.
Niestety, nie mam zbytnio czasu na stały nadzór systemu oceniania.
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.98 sekundy