Lubię wiedzieć (1 przeglądających) (1) Gość
-
Romana
-
-
Traper (KK)
-
-
-
|
Jako ciekawskiego nowicjusza na stronie Puszczy Bukowej intrygują mnie listki pojawiające się pod awatarem i rangą. Co oznaczają? I dlaczego na przykład moderatorka Swaq ma 3 zielone, a moderator Chris 4, czyli tyle samo co administrator? To kto ma 5? Na dwa zielone też jakoś się nie natknęłam.
Prosze o wyjaśnienie i pozdrawiam, jak zwykle serdecznie.
|
|
|
-
Swaq
-
-
Pustelnik (KK)
-
-
-
|
Ilość napisanych postów "zieleni" bukowe listki.
|
|
|
-
Romana
-
-
Traper (KK)
-
-
-
|
Ja wiem, że Moderatorka Swaq zajmuje się milionem i jeszcze paroma sprawami, w dodatku słusznie, inteligentnie i skutecznie. Chylę czoła, rozumiem, iż czasu brak, ale odpowiedź mnie nie satysfakcjonuje.
Ja poczekam cierpliwie lecz chciałabym wiedzieć, ile to tych postów wpływa na "zielenienie się" listków bukowych i jak to ma się do podniesienia rangi.
Pozdrawiam Panią Moderatorkę (czy trochę "na siłę" musimy tworzyć formę żeńską, choć nie zawsze brzmi ładnie?) - BARDZO SERDECZNIE!
|
|
|
-
Swaq
-
-
Pustelnik (KK)
-
-
-
|
A dziękuję za serdeczności Pani Romano  . Owszem zabiegana, ale czas na uszczegółowienie odpowiedzi znajdę.
Ilość listków odpowiada randze, w kolejności:
Łazik do 10 postów - 1 listek,
Włóczykij do 50 - 1 listek,
Wędrownik do 100 - 2 listki,
Traper do 300 - 3 listki,
Pustelnik do 700 - 4 listki.
W poprzednim poście zmyliło mnie opisywanie mnie jako Moderatorki i innych osób, które są aktywnymi forumowiczami a są np. Adminami.
|
|
Ostatnio zmieniany: 4 mies. temu przez Swaq.
|
-
Romana
-
-
Traper (KK)
-
-
-
|
Bardzo DZIĘKUJĘ za wyjaśnienie! Mnie z kolei zmyliło, iż pod awatarami "funkcyjnych" ( a może inaczej to nazywacie?) pojawia się tylko fukcja i np. o PUSTELNIKACH dowiaduję się po raz pierwszy. Swoją drogą intrygujace okreleślenie - bo jabky sami sobie "sterem, żeglarzem i okrętem"? Może dowiem się przy jakiejś innej okazji.
Trochę zaniepokoił mnie Pani Moderator Swaq "krzywy uśmiech" emotikonu. To, co napisałam było jak najbardziej SZCZERE - raczej miało usprawiedliwić moją, prześladującą mnie przez całe życie, obrzydliwą dociekliwość nawet w sprawach szczegółów (patrz tytuł tematu). Z pewnością może być odbierana jako zawracanie głowy osobom koncentrującym sie głównie na meritum "sprawy", dla mnie zresztą równie istotnym.
"Serdeczności" już chyba tylko, na wszelki wypadek, telepatycznie ...
|
|
|
-
Romana
-
-
Traper (KK)
-
-
-
|
PS.
"Wpadło mi w oko", że Tropiciel-Pustelnik Chris ma jeszcze przed sobą sporo "pustelniczego życia" (ponad 400 postów), natomiast Opiekun Kniei zbliża się do jego granicy (brakuje niewiele ponad 50 do 700). A potem zapewne zazieleni mu się ostatni, 5 listek, pustelniczy czas się wypełni i ??? Drzewiej bywało, że niektórzy, zwłaszcza światli pustelnicy, zostawali na przykład zwierzchnikami eremów - zgromadzeń niby zakonnnych, ale o bardzo specyficznej regule, uwzględniającej "samotniczy" tryb życia współbraci.
Swoją drogą ładnie "wpasował" mi się ten "miód ślężański" w pustelniczą rangę Opiekuna Kniei Pawła. Pustelnicy żyli "z darów", ale przede wszystkim tym, co dawała im "przyroda". Czy Pustelnik Chris też ma jakąś swoją "specjalność" przyrodniczą?
|
|
|
-
Romana
-
-
Traper (KK)
-
-
-
|
Witam!
Dwukrotnie skorzystałam z możliwości "kliknięcia" DZIĘKUJĘ bez pisania tekstu. To wygodne, gdy czasu brak.
Jednakże: w pierszym przypadku byłam pierwsza, a potem "spadłam" na drugie miejsce po Opiekunie Kniei (nie mam zastrzeżeń, co funkcja szefa to funkcja); w drugim przypadku podziękowałam jako druga (po Swaq), a dzisiaj "spadłam" na miejsce piąte. Wygląda jakby układało się to alfabetycznie.
Uważam jednak, że kolejność "dziękowania" też ma swoje znaczenie - kto przeczytał, zareagował wcześniej, a kto później.
Czy ktoś się jeszcze ze mną zgadza i co na to Redakcja???
|
|
|
-
Blizbor
-
-
Traper (KK)
-
-
-
|
Ja uważam, że kolejność tutaj nie ma żadnego znaczenia, wystarczy sama informacja o tym, kto podziękował.
|
|
|
-
Romana
-
-
Traper (KK)
-
-
-
|
Niełatwo mi się pogodzić z taką opinią, proszę Blizbora.
Ja Puszczę Bukową traktuję jakoś specjalnie - może z racji wieku. Po prostu dumna jestem z każdego "stuknięcia palcem w klawiaturę" na tej stronie www. i dlatego cieszy mnie, że gdzieś tam byłam "pierwsza", zauważyłam, zareagowałam natychmiast.
Może poczekajmy jeszcze na jakieś inne opinie...
|
|
|
-
Paweł
-
-
Szaman (KK)
-
-
-
|
Uwaga zapisana  ... ale w tym przypadku, pozornie kosmetyczna zmiana, nie jest prostą do wprowadzenia i będzie musiała poczekać.
|
|
Za tę wiadomość podziękował(a): Romana
|
-
Romana
-
-
Traper (KK)
-
-
-
|
No i stało się!
PUSTELNIK Paweł przekroczył liczbę 700 postów, czyli powinien już zakończyć "pustelniczy" żywot i ostatni listek powinien mu się zazielenić.
Oczywiście odwołuję się do postu Swaq #3337 i mojego #3360. Pytałam wtedy o te rangi i listki oraz zwróciłam uwagę, że Pawłowi do "końca" pustelniczego żywota niewiele brakuje. Sugerowałam nawet przejście "na stanowisko" szefa eremu - czyli np. EREMITA byłby po 700 postach? Tylko ile osób wie dzisiaj, co to erem i eremita? Naturalnie można zawsze odesłać do Wikipedii...
Zdaję sobie doskonale sprawę, że PAWEŁ zajmuje się milionem (jeśli nie całym nawet, to prawie) spraw o niebo ważniejszych! I CHWAŁA MU ZA TO!!!
Ja tylko - tak po prostu - lubię wiedzieć ...
GRATULACJE z racji przekroczenia "SIEDEMSETKI" i serdeczności dla Opiekuna Kniei oraz Tropicieli, ze szczególnym uwzględnieniem Swaq! - Romana
|
|
|
-
Romana
-
-
Traper (KK)
-
-
-
|
Brawo!
BARDZO PODOBA MI SIĘ SZAMAN!
Dla wolniej śledzących sprawę: Szamanem został PAWEŁ, przekroczywszy liczbę 700 postów i zazielenił mu się ostatni, piąty listek.
Szaman to duchowy przywódca plemienia (Buczynowych Ludków oczywiście), posiadacz i strażnik wiedzy tajemnej (jak "utrzymać w kupie" całe towarzystwo forumowe i nie zwariować), ale także uzdrawiacz i posiadacz mocy potrafiącej odpędzać złe duchy (oczywiście od samej Puszczy, zaśmiecanej, grabionej, niszczonej ...).
Gratuluję pomysłu i zwyczajnie cieszę się, iż moja uwaga nie tylko została odczytana, ale także tak świetny znalazła finał!!!
Serdecznie pozdrawiam - Romana
|
|
|
-
Romana
-
-
Traper (KK)
-
-
-
|
Ciekawska ponownie wita!
Spacerowe niedziele (jak i rowerową wycieczkę) reklamuje baaardzo sympatyczny "ludek", a dzisiaj zobaczyłam świetny dowcip rysunkowy na stronie głównej.
Kto to rysuje? Pan Marcin Przydatek, czy też nieujawniony podpisem talent z Redakcji? Dlaczego się ukrywa?
Nie jest to chyba ciekawość "niezdrowa": chciałabym pogratulować pomysłów i "kreski"!
Jeśli jednak ma pozostać "tajemnicą", to proszę Redakcję o przekazanie powyższego wraz z podrowieniami od Romany!
|
|
|
-
Paweł
-
-
Szaman (KK)
-
-
-
|
Dowcip rysunkowy (jest ich więcej  ) jest dziełem nadwornego rysownika Klubu Kniejołaza. Któż to - niech to jednak pozostanie tajemnicą - chyba, że się sam przyzna
|
|
|
-
Romana
-
-
Traper (KK)
-
-
-
|
Jeśli "nadworny rysownik", to zapewne należy do grona Kniejołazów lub ich najbliższego otoczenia i mogę mieć nadzieję, że moje gratulacje przeczytał.
To może przeczyta i to: szkoda ukrywać taki talent! Przecież celny dowcip rysunkowy "w temacie" to też rodzaj czy forma "walki" o ochronę przyrody. I to jaka! Bywa, że groźna i skuteczniejsza broń niż boje toczone na słowa. Może SZANOWNY RYSOWNIK to przemyśli?
Jeszcze raz serdeczności załączam i uznanie wielkie!
|
|
|
-
Zenon
-
-
Wędrownik
-
-
-
|