Puszcza Bukowa - informacje, mapy, forum, galeria.

Logowanie

Sonda

Jak, według Ciebie, powinno wyglądać zagospodarowanie turystyczne leśnych obszarów w Puszczy Bukowej?

Witamy, Buczynowy Ludku
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Legenda (Kto jest na forum)
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Legenda (Kto jest na forum)

4 mies. temu Odp: Legenda (Kto jest na forum) #3310

• Paweł
  • Szaman (KK)
1. Opiekun Kniei.

2. Tropiciel - główni moderatorzy (jest ich 3).

3. Biegły Borowy - mało znacząca funkcja, zajmuje się tylko skrawkiem forum, a w Puszczy Bukowej, tylko borem (na razie nie ma nikogo z tą funkcją).

4. Kniejolubiec

5. Dreptacz

Buczynowe Ludki - użytkownicy forum

Nie biorę pod uwagę nazw będących w użyciu jako rangi np. "wędrownik".

Akceptujecie czy dyskutujecie dalej?
Ostatnio zmieniany: 4 mies. temu przez Swaq.

4 mies. temu Odp: Legenda (Kto jest na forum) #3314

• Romana
  • Traper (KK)
AKCEPTUJĘ W CAŁOŚCI I BEZ ZASTRZEŻEŃ!

Bardzo mi się podobają wszystkie określenia, w dodatku stanowiące idealne połączenie tego całego "wodospadu" propozycji. I proszę mnie nie podejrzewać o "podlizywanie się" - autentycznie się cieszę, przede wszystkim z ewentualnej "kasacji" tych "od "rąbania", a także Kniejolubca oraz Dreptacza.

Tknęło mnie, że umknęła jakby "reprezentacja" rowerzystów (tych prawdziwych oczywiście) - powinna zabrać głos np. Swaq. Jednakże sto lat temu, a może niewiele mniej, kiedy aktywnie uczestniczyłam w działalnoći Krakowskiego Klubu Kolarskiego PTTK, niedzielne wycieczki w okolice miasta prowadzone były zawsze przez tzw. Przodownika Turystyki Kolarskiej (specjalne uprawnienia) i mieliśmy jednego takiego, którego nazywaliśmy "wycieczka z rowerem". Zawsze ustalał trasę w taki sposób - niezależnie od wysokiej wartości poznawczej - iż większość czasu rower trzeba było prowadzić, bo jechać się nie dało. Ergo: rowerzyści też zsiadają czasem z wehikułu, a "wezwana do tablicy" Swaq uczestniczy w wypadach stricte pieszych.

Wszystkim współdyskutantom wielce dziekuję!

4 mies. temu Odp: Legenda (Kto jest na forum) #3358

• Romana
  • Traper (KK)
Miło przed okiem i ciepło na sercu mi się zrobiło! Wreszcie JEST! I w dodadatku taka SPECJALNA - Legenda oczywiście - jak Puszcza Bukowa i Buczynowe Ludki, które jej czas poświęcają i z jej dóbr z radością korzystają, walcząc czasem zaciekle by przetrwała w jak najlepszym stanie.

DZIĘKUJĘ!!!

4 mies. temu Odp: Legenda (Kto jest na forum) #3361

• Romana
  • Traper (KK)
Stan zadowolenia nie mija - pozostały jednakże "drobne sprawy" do wyjaśnienia.

Komu przysługuje miano Kniejolubca i Dreptacza? Może generalnie to problem rożróżnienia funkcji (?) i rangi, czyli także tego, co "pokazuje się" pod loginem.
Aktualna praktyka jest trochę "myląca" dla nowicjusza na forum, w dodatku tak obrzydliwie dociekliwego ( przepraszam), jak ja.

4 mies. temu Odp: Legenda (Kto jest na forum) #3363

• szeryf
  • Włóczykij
Czy te nazwy już obowiązują? Bo jaoś nie widzę zmian. Co do zmian to wydaje mi się że te obecne są lepiej zrozumiałe dla większego grona odwiedzających to forum.

P.S. Jak już tak ma być to moim zdaniem moderatorzy powinni się nazywać DRWALE. W końcu to oni nadzorują, wycinają, przenoszą, usuwają posty:-)
Ostatnio zmieniany: 4 mies. temu przez szeryf.

4 mies. temu Odp: Legenda (Kto jest na forum) #3364

• Paweł
  • Szaman (KK)
Kolory oznaczają typ konta użytkownika forum.

1. Opiekun Kniei - rzadko widywany (wtedy, kiedy na stronie/forum wprowadzane są jakieś ważne zmiany)

2. Tropiciel - główni moderatorzy (jest ich 3).

3. Biegły Borowy - mało znacząca funkcja, zajmuje się tylko skrawkiem forum, a w Puszczy Bukowej, tylko borem (na razie nie ma nikogo z tą funkcją).

4. Kniejolubiec - każdy użytkownik, który pomyślnie przeszedł proces rejestracji na forum

5. Dreptacz - gość, niezarejestrowany użytkownik (w chwili obecnej goście nie mogą wypowiadać się na forum).

3 mies., 4 tyg. temu Odp: Legenda (Kto jest na forum) #3379

• Romana
  • Traper (KK)
Proszę SZERYFA! - Chyba umknęła Panu gorąca dyskusja, może z "wędkarskiego" punktu widzenia (a to zapewne Pana specjalność) mało istotna. Bez urazy - wprawdzie wędkowanie nigdy mnie nie pociągało (za mało cierpliwości), ale ryby uwielbiam i kilka razy w życiu zdarzyło mi się jeść je tuż po złowieniu, sprawione przez wędkarza i upieczone na ruszcie nad ogniskiem - niezapomniana pychota (!).
Tytułem wyjaśnienia: nowe nazwy funkcji pojawiły się po "wygaśnięciu" dyskusji w LEGENDZIE pod napisem KTO JEST NA FORUM na dole strony - ostateczna decyzja Administratora ("drwal" został "wycięty" jakoś tak w 2/3 toku dyskusji), zaś w kwestii tego, co pojawia się pod loginem czy awatarem, gdzie zmian nie ma ...poniżej.

Proszę Opiekuna Kniei Pawła! Dziękuję bardzo za wyjaśnienie - już wiem, że jestem Kniejolubcem, ale nadal pozostaje otwarta "sprawa" zmian napisów pod loginami czy awatarami. Nie znam się na tym, ale wyobrażam sobie, iż to katorżnicza praca. Czy w ogóle jest planowana? Cichutko przypominam, iż sam Pan "zaczął" wprowadzając do Legendy Szefa, etc. Na marginesie dodam, że "trudność zrozumienia" (podniesiona przez Szeryfa) nie powinna być argumentem przeciw - wedle starego porzekadła "jakeś wlazł między wrony ...". Nawet Dreptacze ( np. 1 przeglądający Gość) mogą się przyzwyczaić: albo ich to w ogóle nie obejdzie, albo zaintryguje.

Niezależnie zupełnie: cudności zdjęcie ukazało się u góry Strony Głównej! Chciałoby się tam natychmiast pospacerować. A skoro nie można, to "krzyknę" staroświecko jak w teatrze "Autor, Autor!!!". Może petitem gdzieś w kąciku?

3 mies., 4 tyg. temu Odp: Legenda (Kto jest na forum) #3383

• szeryf
  • Włóczykij
Romana napisał:
\
Tytułem wyjaśnienia: nowe nazwy funkcji pojawiły się po "wygaśnięciu" dyskusji w LEGENDZIE pod napisem KTO JEST NA FORUM na dole strony - ostateczna decyzja Administratora ("drwal" został "wycięty" jakoś tak w 2/3 toku dyskusji), zaś w kwestii tego, co pojawia się pod loginem czy awatarem, gdzie zmian nie ma ...poniżej.

Dziękuję Romana za wyjaśnienie- dopiero widzę o co ta cała sprawa:-) Dręczy mnie jeszcze jedno pytanie: po co te nazwy zmieniać, do czego one służą i czy (tak mi się wydaje) jak legenda ma inne nazwy a przy każdym użytkowniku są jeszcze inne nazwy to nie jest to trochę pomieszane? (chyba że nazwy użytkowników nie mają nic wspólnego z legendą)
Może zadaję proste pytania ale ja się pogubiłem, hehehhe w końcu jestem tylko wędkarzem.

P.S. Romana latkiem zapraszam na świeżą rybkę z grila

3 mies., 4 tyg. temu Odp: Legenda (Kto jest na forum) #3385

• Paweł
  • Szaman (KK)
Nazwy w legendzie informują o typie konta użytkownika. Jeśli np "Swaq" ma kolor brązowy - znaczy jest Tropicielem, czyli tropi błędy/nieprawidłowości w prowadzonej dyskusji (moderator). Nie mylić typu konta z rangą użytkownika (np. łazik) która zależy od ilości postów.
Ostatnio zmieniany: 3 mies., 4 tyg. temu przez Paweł.

3 mies., 4 tyg. temu Odp: Legenda (Kto jest na forum) #3394

• Romana
  • Traper (KK)
Zastanawiałam się, ale zdecydowałam, że "pożenię" odpowiedź-komentarz do obu postów powyżej.

Dziękuję bardzo Pustelnikowi PAWŁOWI, że jako Opiekun Kniei zrobił "wielkie porządki" i teraz na Forum pojawia się pod awatarem RANGA, związana z aktywnością na tymże forum, uwidoczniona obrazowo ilością zielonych listków oraz cyfrowo ilością postów. Domyślać się mogę, iż - poza Legendą - wszelkie uwagi "pisane" na forum przez uprawnionych do tego celu "użytkowników konta" będą sygnowane ich "funkcją", np. Tropiciel lub Biegły Borowy dodaje uwagę, że czegoś tam robić nie należy, a Opiekun Kniei stwierdza, że decyduje ..., itp., itd.

Powyższy akapit polecam szczególnie SZERYFOWI: jeszcze raz, tak "kawę na ławę" - na Forum pojawia się RANGA, zależna od aktywności. I Pan i ja jesteśmy Włóczykijami - jak zapracujemy (powyżej 50 postów), to awansujemy do rangi Wędrownika (co dalej, proszę przejrzeć temat "Lubię wiedzieć", który zainicjowałam właśnie dlatego, że mnie się też "myliło") i zazieleni nam się drugi listek. NIEZALEŻNIE, wedle "typu konta użytkownika Forum" (LEGENDA) jesteśmy KNIEJOLUBCAMI, czyli możemy się wypowiadać na Forum, ale nie mamy nic do gadania na temat jego formy i treści; nasz post może wyciąć Tropiciel (czyli dawny Moderator), o Opiekunie Kniei (dawny Administrator) nie wspominając.

Generalnie, SZERYFIE! Zmiany nie są takie złe - bez nich może do dzisiaj łowiłby Pan ościeniem (rodzaj oszczepu/włóczni) i wiklinowym więcierzem, co było znacznie bardziej czaso- i siłochłonne.

Miły PS. - ostrzegam, że mogę się upomnieć, bo do Szczecina się w tym roku wybieram - upewnił mnie, iż nie całkiem obraził się Pan za "wędkarza, któremu coś umknęło". Po prostu chciałam zaznaczyć, że nowe "nazwy" korespondują raczej z LASEM jako takim, bez uwzględnienia mieszczących się w jego obrębie zbiorników wodnych służących nie tylko oglądaniu, zachwytom i fotografiom, ale także pasji łowienia ryb. Dziękuję i pozdrawiam!
Ostatnio zmieniany: 3 mies., 3 tyg. temu przez Paweł.
  • Strona:
  • 1
  • 2
Wygenerowano w 0.65 sekundy