Puszcza Bukowa - informacje, mapy, forum, galeria.

Logowanie

Sonda

Jak, według Ciebie, powinno wyglądać zagospodarowanie turystyczne leśnych obszarów w Puszczy Bukowej?

Witamy, Buczynowy Ludku
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Bukowiec - Wieża Obserwacji Przeciwpożarowej
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Bukowiec - Wieża Obserwacji Przeciwpożarowej

3 lata, 1 miesiąc temu Bukowiec - Wieża Obserwacji Przeciwpożarowej #276

Każdy, kto bywał w Puszczy Bukowej słyszał o wieży obserwacji przeciwpożarowej. Jest też o niej wzmianka na stronie bukowa.szczecin.pl. Tak to już bywa, że niektórych ciągnie do miejsc, w których nie powinni się pojawiać, a jednak - ktoś tam był; ba! nawet doczytał tabliczkę zakazu, a mimo to wszedł na górę i sfilmował widoki. Po prostu czasami niektórym brakuje adrenaliny, a chęć obejrzenia Puszczy z lotu ptaka jest silniejsza od zakazów.

Kto nie był, niech zobaczy i zaspokoi ciekawość:

Pozdrawiam!

3 lata, 1 miesiąc temu O:Bukowiec - Wieża Obserwacji Przeciwpożarowej #294

• skalops
  • Wędrownik
no cóz widok niezły, nie tak łatwo jest wejść na górę ponieważ na 2 poziomie dalsze wejście jest zamknięte klapą

2 lata, 3 mies. temu O:Bukowiec - Wieża Obserwacji Przeciwpożarowej #646

• witt
  • Włóczykij
Byłem w kabinie na szczycie wkrótce po zbudowaniu tej konstrukcji. Przez jakiś czas po powstaniu nie była zabezpieczona przed postronnymi wizytatorami. Za każdym razem kiedy przechodzę lub przejeżdzam obok niej żałuję że już nie jest możliwa wizyta na jej szczycie. Kiedys podjąłem próbę i rzeczywiście na bodajże 2 poziomie jest metalowa klapa zamknięta przy pomocy kłodki (poniżej szczytów drzew więc widoków nie ma). Ale z drugiej strony to i dobrze. Można sobie wyobrazić jak wyglądałoby i w jaki sposób byłoby użytkowane wnętrze gdyby nie było zabezpieczone.. Wizyta na tym obiekcie pozostaje więc w sferze słodkich wspomnień z przeszłości..
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.40 sekundy