Puszcza Bukowa - informacje, mapy, forum, galeria.

Logowanie

Sonda

Jak, według Ciebie, powinno wyglądać zagospodarowanie turystyczne leśnych obszarów w Puszczy Bukowej?

Witamy, Buczynowy Ludku
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Wędkowanie.
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Wędkowanie.

1 rok, 6 mies. temu Wędkowanie. #976

Tak się tylko spytam.Czy na j.Szmaragdowym można łowić ryby? Wiem ,że są ryby[skakały] ale nic o zakazie mi nie wiadomo . Więc jak to jest? czy jest zakaz?
[nie są to wody polskiego związku wędkarskego]

1 rok, 6 mies. temu Odp: Wędkowanie. #979

• szeryf
  • Włóczykij
Jasne hehehe.

P.S. A czy widziałeś tam kiedyś wędkarza?

1 rok, 6 mies. temu Odp: Wędkowanie. #983

• skalops
  • Wędrownik
nie mam pojęcia czy można ta wędkować ale jeszcze parę lat temu tam wędkowałem, sa tam płocie, okonie, liny oraz niespotykane bassy. O wiele lepiej tam sie łapało jak nie istniała tam wtedy ta ścieżka spacerowa

1 rok, 6 mies. temu Odp: Wędkowanie. #986

podobno na szmaragdowym... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/675d228074690f38.html

1 rok, 5 mies. temu Odp: Wędkowanie. #1022

• skalops
  • Wędrownik
cóż to jest??

1 rok, 5 mies. temu Odp: Wędkowanie. #1026

Podobno karp.

1 rok, 5 mies. temu Odp: Wędkowanie. #1028

• orso1989
  • Włóczykij
Z pewnoscią jest to karp koi
Ostatnio zmieniany: 1 rok, 5 mies. temu przez orso1989.

1 rok, 4 mies. temu Odp: Wędkowanie. #1039

• mikesz
Ambitny facio, i głupi zarazem. Zamiast świdra użył siekiery. Rąbać sobie lód pod nogami to trzeba mieć nieźle nas***
Obraz 080.jpg
Ostatnio zmieniany: 1 rok, 4 mies. temu przez .

1 rok, 4 mies. temu Odp: Wędkowanie. #1040

siekierą
Z czystej ciekawości , pewnego dnia wybrałem się na szmaragdowe z wędką.
To było jakoś w listopadzie. I powiem zero efektów [ kukurydza ,rosówki ].
Myślę że spróbuje na wiosnę.Mojego znajomego ojciec chodził kiedyś bardzo często tam na ryby .Niby brały spore liny.Popytam się co i jak. I obejdę jezioro na wiosnę ze spinningiem. Nie no ten gościu z siekiera nie mogę .

1 rok, 4 mies. temu Odp: Wędkowanie. #1041

• skalops
  • Wędrownik
ja tam łapałem liny,płocie, okonie no i bassy innych ryb nie trafiłem ale to było 10 lat temu

1 rok temu Odp: Wędkowanie. #1460

pozwólcie że odświeże troche temat, bylem dziś na szmaragdowym ,tak tylko na spacerze. Była ogromna ławica czerwonych ryb. Zastanawialiśmy się ze znajomymi co to za ryby .Chcialem zrobic zdjęcia ale ryb nie bylo widac na zdjeciach . co to moga byc za ryby?

9 mies., 1 tydzień temu Odp: Wędkowanie. #2160

• grigir
  • Wędrownik
  • grigir
czerwone?????????

powiadasz ..... myślę i myślę----- ryby w takiej dzikiej naturze mogą zmienić trochę kolor-- morze krasnopióry??/ ale nie jestem pewien..

9 mies., 1 tydzień temu Odp: Wędkowanie. #2161

Podejrzewam , że mogło mi się wydawać że były czerwone.Może jakoś dziwnie odbijało się światło czy coś w tym stylu.Byłem na rybach w czerwcu , złowiłem 2 duże okonie .Widziałem jak do haczyka podpływały basy i płocie.Płoć podpływała do kukurydzy trąciła pyskiem przynętę i odpływała (kilkakrotnie).Za to bassy podobnie podpływały do robaka , trąciły go pyskiem i próbowały go zjeść ,tylko haczyk nie przebijał pysku tych ryb . Pewnego dnia zauważyłem gdy ok 1,5 m od Brzegu płynął duży szczupak (wyglądał na prawie metr).Gdy wrócę do polski , Przejdę się nad szmaragdowe i dam znać jak z rybą.Ps okonie wróciły do wody

9 mies., 1 tydzień temu Odp: Wędkowanie. #2167

• grigir
  • Wędrownik
  • grigir

hm... nigdy tam nie wędkowałem --jakoś nie myślałem by tam łowić... Fajnie że masz takie relacje z stamtąd,
osobiście wole dalej od zabudowań i ludzi..
nie powiem że nie spróbuje pojechać tam kiedyś .
Jeśli coś złapiesz to napisz..
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.77 sekundy